Skip to main content

Over Mij

Na vele omzwervingen en soms pittige uitdagingen op het toneel van het leven, ben ik nu op een plek beland dat ik eindelijk okay ben met mij, met wie ik ben, waar ik voor sta, hoe ik leef, waar ik gelukkig van word & mijn missie hier op aarde.

Het is mijn passie vrouwen van mijn leeftijd die hun sporen al ruimschoots hebben verdiend maar toch nog niet shinen, zich volledig vrij te laten voelen om in hun eigen grootsheid te stappen.

Zodat zij eindelijk hun schitterende zelf kunnen zijn en daar zonder enige reserve met volle teugen van mogen genieten.

Met name van zichzelf.

In Zuid-Afrika, waar ik een paar jaar hebt gewoond en gewerkt, zegt men: “Alles sal reg kom”

Het is mijn ervaring dat ik mijn grootste innerlijke criticus ben & menig maal voor langere tijd hiermee mijn leven heb vergald. Allerlei opwerpingen in de sfeer van “niet of nooit goed genoeg zijn” of “wie denk ik nou helemaal te zijn?!” en dan niet doen wat ik eigenlijk wilde doen. Of iets als, “wat zou MEN daar wel niet van zeggen of denken”, “kan ik dat wel, durf ik dat wel?” en nog meer van dergelijke beperkende gedachten. Terwijl ik ondertussen naar buiten toe wel deed voorkomen alsof ik alles wel even deed en het een fluitje van een cent was. Dit heeft geresulteerd in emotioneel, mentaal en uiteindelijk ook fysiek totaal uitgeput te raken & ziek zijn.


Ik bleek een dubbele auto-immuun ziekte te hebben en door mijzelf altijd voorbij te hollen kreeg ik nu de rekening gepresenteerd. In 2005 werd ik afgekeurd. Na heel veel gedoe en toch weer overeind krabbelen, ben ik in 2007 mijn eerste bedrijf, Izimanga gestart.
Aromatherapeutische massages, coaching & counseling.

Ik bezocht beurzen, had voor de massages een praktijkruimte bij een zonnestudio in & coachte vanuit huis. Wederom kreeg ik uitdagingen op het gezondheid vlak & mijn gewicht nam dusdanig toe, dat ik met bijna 140 kg op de schaal een gastric bypass kreeg in 2014.

Heel spannend, ik had namelijk ooit een operatie aan mijn neus gehad, na bijna 9 jaar chronische voorhoofd- & bijholte ontstekingen en was tijdens deze operatie 4 keer wakker geworden. Er werd op een millimeter langs mijn hersenvlies door een bloedvat heen geprikt en er kwam bijna 2 liter bloed in mijn maag terecht. En het ergste, ik wist het ook nog allemaal. Je begrijpt dat ik niet direct vooraan stond om wederom een operatie te ondergaan. Na uitvoerig overleg met de anesthesioloog, die mij verzekerde dat ze mij extra in de gaten zouden houden tijdens de ingreep, toch de operatie uit laten voeren.

In eerste instantie ging dat goed, al viel ik niet direct zoals de rest uit mijn groep lekker af. En na verloop van tijd kwam ik toch weer ongeveer de helft aan van wat ik uiteindelijk was af gevallen. Bovendien kreeg ik extreme neurologische klachten, heb daardoor bijna een half jaar niet geslapen, met alle gevolgen van dien.
Uiteindelijk heb ik mede daardoor mijn winkel, Barb4Style moeten sluiten. Wederom werd ik niet heel erg gelukkig van de doctoren en specialisten. Die vertellen je namelijk vooral dat het tussen je oren zit. Zeker als de bloedwaardes bijvoorbeeld zoals bij mij, in de laag/normaal waarde vallen.


Nadat een vriendin er aanhoudend op hamerde dat ik met deze klachten en die GBP waarschijnlijk een B12 tekort had, ben ik terecht gekomen in de B12 kliniek, waar dit werd bevestigd. Inmiddels gaat het weer de goede kant op, maar ik moet alles goed monitoren.
Goed voor mijzelf zorgen & dat blijkt toch, met mijn hele 56 jaar, een uitdaging te zijn.

Dit alles heeft mij flink op scherp gezet & doen besluiten toch weer te gaan coachen. Omdat ik ervan overtuigd ben, met mijn ervaring en expertise, van toegevoegde waarde kan zijn. En aan de kwaliteit van jouw leven kan bijdragen door een stuk met jou op te lopen bij jouw uitdagingen.

Ik weet namelijk dat wat er ook gebeurt in je leven en wat de uitkomst ook is, dat uiteindelijk alles altijd goed komt. Dat is mijn levensmotto. In Zuid-Afrika, waar ik een paar jaar hebt gewoond en gewerkt, zegt men: “Alles sal reg kom”

Als je me zou kennen zou je weten dat…

  • Ik heel helder kan zien & daar mijn naam Lens, eer mee doe, al kan ik ook goed luisteren naar wat achter de woorden wordt gezegd.

  • Ik een stenen dokter ben en vaak word voorgesteld als, “dit is Barbara van de stenen” 😉

  • Ik geniet van in alle vroegte langs het kanaal te lopen & dat als mijn meditatie ervaar.

  • Ik de liefste kat van het Universum heb & dat zij Izi heet, voor mij een afkorting van Izimanga, wat “een bijzondere gebeurtenis” in het Zulu betekent.

  • Ik er een hardgrondige hekel aan heb om “Babs” genoemd te worden.

  • Ik waanzinnig lekker kan koken & dat graag en gepassioneerd doe. Het liefst voor familie en vrienden.

  • Ik alleen gaande ben maar altijd voor een weeshuis aan eten in huis heb. Je weet per slot van rekening maar nooit wie er onverwacht aanschuift.

  • Ik een enorme rommelkont ben, maar een geweldig fijne sfeer kan creëren.

  • Ik graag lach, van humor houd en lekker plagen.